top of page

#Mavi2021 aşkına



Renk Psikodinamiği'nde her yılın kendi rengi olduğu fikriyle çalışıyoruz. Mevcut yılın sayılarını basitçe bir araya getirerek Pisagor'dan antik Yunan matematik formülüne bir dokunuş ekleyin, 2021 = 2+0+2+1=5, diğer antik titreşim gizemleriyle bir araya getirin ve hey presto 5 Mavi olur.


#Yeşil2020'ye veda ederken, kollarımızı açıyoruz #Mavi2021 - Sanırım hepimiz arkanıza yaslanıp engin maviye baktığımızda ve hayallere ve sonsuz olasılıklara kendimizi kaptırdığımızda nasıl hissettiğimizi biliyoruz. Blue'nun önümüzdeki yıl sunacağını umduğum şey bu, sadece hayal kurmakla kalmayıp bu umutları gerçeğe dönüştürmek için bir şans. Bu blog gönderisinin ana fotoğrafı, kendi #Blue2021'im için görsel onaylamamdır.


Yeniyi keşfetmek için yelken açtığımızda, hepimiz o sıcak destek dokunuşuyla yapabiliriz, yine bu benim mavi umudum. Renk sembolizminde Meryem Ana veya Kutsal Anne her zaman ya mavi bir pelerin giyiyor ya da mavi bir haleye sahip olarak tasvir edilir. Bu yıl Büyük Anne tarafından daha da fazla desteklendiğimizi hissetmek ne kadar harika.


Mavi en çok Boğaz Çakrası ile ilişkilendirilir. Bir meditasyon odağı olarak “2021 için gerçeğim nedir” ve “Gelecek yıl neyi ifade etmeye davet ediliyorum” sorularını davet edebilirsiniz.


Bir adım daha ileri götürmek, iletişim ve ifade sadece onu dile getirmekle ilgili değil, aynı zamanda dinlemek ve diğerinin duyulması için yer açmakla da ilgilidir. Mavinin dolgunluğunu kucaklayacaksanız, dinlemek, cevap vermeye veya cevap vermeye gerek kalmadan başka birinin söylediklerini tam olarak duymak için hazır olmak demektir. Cevap vermek için çok sık dinleriz.


Aynı şekilde, vücudunuzu dinliyor musunuz? Bazen belirtilerimizde söylenmeyi bekleyen ilginç gizli mesajlar vardır. Şahsen ben hala siyatikten mesajı indiriyorum, altı hafta oldu ve mesaj hala geliyor. Tabii ki mesajı almanın yavaşlığını ülke içinde yaşamaktan dolayı indirme hızlarından sorumlu tutuyorum ;-)


Yıl boyunca her zaman dış dünyada neler olup bittiğini sadece kişisel bir bakış açısıyla değil, aynı zamanda yılın renginin gözleriyle de fark etmeyi severim. Bunu akılda tutarak #Yeşil2020'ye bir göz atalım


Renk terapisinde yeşil sadece kalple değil aynı zamanda akciğerlerle de ilgilidir. Şimdi üzerinde düşünülecek bir şey var.


Yeşilin psikolojik alanı sınırlarla ilgilidir, hmmm bunun kısıtlamalar ve tecrit şeklinde nasıl ortaya çıktığına tanık olmak ilginç.


Tabii ki, Tabiat Ana ile olan güçlü bağlantısından bahsetmeden yeşilden söz edemeyiz.


Tüm bunları bir araya getirip belki de doğanın kendi yolunda kendini yeniden dengelediğini ve aynı mesajın bizim için de orada olduğunu düşünsek?


Doğayı yaşayan bir varlık olarak düşünürsek, doğa ne olursa olsun yine de devam ettiğini görürüz. 2019'un (Sarı bir yıl) büyük yangınları buna iyi bir örnektir, söndürüldükten sonraki birkaç gün içinde külden korlardan yeni sürgünlerin çıktığı görüldü. Tabiat ana yeniden dengelenir, kendini toparlar ve yeniden devam eder.


Rengi Ruhun bir işaret dili olarak tanımlıyorum, sürekli iletişim kuruyor ve görünmezi görünür kılıyor, örneğin yılın hangi zamanında ve hangi mevsimde olduğumuzu renklerin tonlarından ve tonlarından biliyoruz.


Kişisel bir bakış açısıyla, bazı günlerde mavi gömleğimi giymeyi bu yüzden seviyorum, iyi görünüyor, iyi hissediyorum, ancak başka bir gün hiç iyi hissetmiyor ya da hiç iyi görünmüyor. Renk seçimlerim biraz Ruhumun hava durumu tahminine benziyor. Ertesi gün ne giyeceğinizi asla seçmemenizi önermemin nedenlerinden biri de bu. Ertesi sabah uyandığınızda, önceki gece yaptığınız gibi hissetmeyebilirsiniz.


Renk seçimlerinizi dinlemek ve bunlara dikkat etmek, boğaz çakrasının daha ince seviyeleri için iyi bir egzersizdir. Bazen hayat hikayemizi çok yüksek sesle haykırırız ve seçtiğimiz renkler aracılığıyla herkesin görmesini sağlarız. Her rengin içinde anlatılmayı bekleyen bir hikaye var.


Belki de #2020Yeşil'den #2021Mavi'ye doğru ilerlerken öğrendiğim şey, kalbimle dinlemek için zaman ayırmaktır ve aynı fikirde olmadığım bir şeye cevap vermeden önce bir nefes almam gerekiyor. Dürüst olalım, şu anda nefes almak için ara vermemiz gereken çok şey var.


Ve son olarak, yüz yüze görüşememekten veya Zoom aracılığıyla bağlantı kuramamamaktan dolayı bağlantının koptuğunu ve hayal kırıklığına uğradığını hissettiğin günlerde, bulutların ötesindeki o büyük mavi gökyüzüne bakmak için bir dakikanı ayır ve bir yerlerde birinin yukarıya baktığını bil. fazla. Belki ben de aşağıya bakmayı deneyeceğim ve toprak aracılığıyla bağlantı kuracağım, belki beni daha net duyacaksınız…


Çok yakında ve mavide görüşürüz,







Mark Wentworth – Colour Specialist / Global Colour Ambassador


For the Greek version please click here

For the Portuguese version please click here

For the Turkish version please click here

0 views0 comments
bottom of page