top of page

Για την αγάπη του # Blue2021



Στο Color PsychoDynamics εργαζόμαστε με την ιδέα ότι κάθε χρόνο έχει το δικό του χρώμα. Προσθέστε μια πινελιά αρχαίου ελληνικού μαθηματικού τύπου από τον Πυθαγόρα προσθέτοντας απλώς τους αριθμούς του τρέχοντος έτους μαζί, 2021 = 2 + 0 + 2 + 1 = 5, συνδυάστε μαζί με άλλα αρχαία μυστήρια δόνησης και το hey presto 5 γίνεται Μπλε.


Καθώς αποχαιρετάμε το # Green2020 καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες # Blue2021 - Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε πώς νιώθουμε όταν ξαπλώνουμε και κοιτώντας ψηλά σε μπλε γαλάζια και παρασυρόμαστε σε ονειροπόληση και ατελείωτες δυνατότητες. Αυτό ελπίζω να προσφέρει το μπλε αυτό τον επόμενο χρόνο, μια ευκαιρία όχι μόνο να ονειρεύεστε αλλά να μετατρέψετε αυτές τις ελπίδες σε πραγματικότητες. Η κύρια φωτογραφία για αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου είναι η οπτική μου επιβεβαίωση για το δικό μου # Blue2021


Όταν ταξιδεύουμε για να εξερευνήσουμε το νέο, μπορούμε όλοι να κάνουμε με αυτό το ζεστό άγγιγμα υποστήριξης, και πάλι αυτή είναι η ελπίδα μου για το μπλε. Στο χρωματικό συμβολισμό, η Παναγία ή η Θεία Μητέρα απεικονίζεται πάντα είτε φορώντας μπλε ακρωτήριο είτε έχοντας μπλε φωτοστέφανο. Πόσο υπέροχο είναι να έχουμε την αίσθηση ότι μας υποστηρίζει ακόμη περισσότερο φέτος από τη Μεγάλη Μητέρα.


Το μπλε σχετίζεται συνήθως με το τσάκρα του λαιμού. Ως επίκεντρο διαλογισμού θα μπορούσατε να προσκαλέσετε την ερώτηση "Ποια είναι η αλήθεια μου για το 2021" και "Τι μου προσκαλείται να εκφράσω αυτό το επόμενο έτος";


Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η επικοινωνία και η έκφραση δεν αφορούν μόνο το να το μιλήσουμε, αλλά και το να ακούσουμε και να αφήσουμε χώρο για να ακουστεί ο άλλος. Εάν πρόκειται να αγκαλιάσετε την πληρότητα του μπλε, τότε η ακρόαση σημαίνει ότι είστε παρών για να ακούσετε πλήρως τι λέει κάποιος άλλος χωρίς να χρειάζεται να απαντήσετε ή να έχετε απάντηση. Πολύ συχνά ακούμε για να απαντήσουμε.


Ομοίως, ακούτε το σώμα σας; Μερικές φορές υπάρχουν ενδιαφέροντα κρυμμένα μηνύματα που περιμένουν να μας πει τα συμπτώματά μας. Προσωπικά, εξακολουθώ να κατεβάζω το μήνυμα από το sciatica, έχουν περάσει έξι εβδομάδες τώρα και το μήνυμα συνεχίζει. Φυσικά κατηγορώ τη βραδύτητα της λήψης του μηνύματος στις ταχύτητες λήψης λόγω της διαμονής στη χώρα ;-)


Κατά τη διάρκεια του έτους, πάντα μου αρέσει να λαμβάνω υπόψη μου τι συμβαίνει στον έξω κόσμο, όχι μόνο από προσωπική άποψη αλλά και από τα μάτια του ίδιου του χρώματος της χρονιάς. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στο # Green2020


Η πράσινη θεραπεία χρώματος αφορά όχι μόνο την καρδιά αλλά και τους πνεύμονες. Τώρα υπάρχει κάτι να σκεφτούμε.


Το πράσινο στον ψυχολογικό του χώρο είναι σχετικά με τα όρια, χμμ είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό έπαιξε με τη μορφή περιορισμών και κλειδώματος.


Φυσικά, δεν μπορούμε να αναφέρουμε το πράσινο χωρίς να αναφέρουμε τη στενή σχέση του με τη Μητέρα Φύση.


Τι γίνεται αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά και συλλογιστούμε τη σκέψη ότι ίσως η φύση, με τον δικό της τρόπο, να εξισορροπεί εκ νέου τον εαυτό της, και αυτό το ίδιο μήνυμα υπάρχει και για εμάς.


Εάν θεωρούμε τη φύση ως ζωντανό ον, βλέπουμε ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει η φύση συνεχίζει ούτως ή άλλως. Οι μεγάλες πυρκαγιές του 2019 (ένα κίτρινο έτος) είναι ένα καλό παράδειγμα, μέσα σε λίγες μέρες από την κατάργηση των νέων βλαστών που φάνηκαν να βγαίνουν από τα στάχτη. Η μητρική φύση εξισορροπεί, ξεσκονίζεται και συνεχίζει εκ νέου.


Περιγράφω το χρώμα ως νοηματική γλώσσα της Ψυχής, επικοινωνεί συνεχώς και κάνει το αόρατο ορατό, ξέρουμε για παράδειγμα ποια εποχή του χρόνου είναι και ποια εποχή βρισκόμαστε από τις αποχρώσεις και τους τόνους των χρωμάτων.


Από προσωπική άποψη, πιστεύω ότι γι 'αυτό μερικές μέρες λατρεύω να φοράω το μπλε πουκάμισό μου, φαίνεται καλό, νιώθω καλά, αλλά σε μια άλλη μέρα απλά δεν αισθάνεται ούτε φαίνεται καθόλου. Οι επιλογές χρωμάτων μου μοιάζουν λίγο με την πρόγνωση του καιρού της Ψυχής μου. Είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους προτείνω να μην επιλέξετε ποτέ τι φοράτε για την επόμενη μέρα. Όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί ίσως να μην αισθάνεστε όπως το προηγούμενο βράδυ.


Η ακρόαση και η προσοχή στις επιλογές χρώματος είναι καλή άσκηση για τα πιο λεπτά επίπεδα του τσάκρα του λαιμού. Μερικές φορές φωνάζουμε την ιστορία της ζωής μας πολύ δυνατά και το κάνουμε ξεκάθαρο ορατό για όλους να βλέπουν μέσα από τα χρώματα που επιλέγουμε. Μέσα σε κάθε χρώμα περιμένει μια ιστορία.


Ίσως η μάθηση που κερδίζω επίσης από το # 2020Green να πηγαίνει πιο μακριά στο # 2021Blue είναι να αφιερώσω χρόνο για να ακούσω με την καρδιά και πριν απαντήσω σε κάτι που δεν συμφωνώ με, χρειάζομαι μια παύση για ανάσα. Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σταματήσουμε για να πάρουμε μια ανάσα τώρα.


Και τέλος, τις μέρες που αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι και απογοητευμένοι από το ότι δεν μπορείτε να συναντηθείτε προσωπικά ή να συνδεθείτε μέσω του ζουμ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε τον μεγάλο μπλε ουρανό, πέρα ​​από τα σύννεφα, και να ξέρετε ότι κάπου κάποιος κοιτάζει εκεί πολύ. Ίσως θα προσπαθήσω να κοιτάξω και να συνδεθώ μέσω της γης, ίσως να με ακούσετε πιο καθαρά…


Μέχρι σύντομα, και θα σας δω στο μπλε,







Mark Wentworth - Ειδικός χρωμάτων / Global Ambassador Ambassador


For the Greek version please click here

For the Portuguese version please click here

For the Turkish version please click here

1 view0 comments
bottom of page